'Verplaatsing EK heeft ook gevolgen voor EK vrouwen: van 2021 naar 2022'

'Verplaatsing EK heeft ook gevolgen voor EK vrouwen: van 2021 naar 2022'

17-03-2020 15:07 Laatste update: 15:09
6

Door de vele maatregelen omtrent het coronavirus ontstaat er ook discussie over het EK voor vrouwen in 2021. Het Zweedse Expressen meldt dat het eindtoernooi voor de vrouwen naar 2022 verschoven gaat worden.

Aangezien het EK van aankomende zomer verplaatst wordt naar 2021 ziet de UEFA zich genoodzaakt het eindtoernooi voor de vrouwen, dat dus gepland stond in 2021, een jaar op te schuiven. Dat weet Expressen, nadat contact werd gezocht met Karl-Erik Nilsson, de vice-president van de UEFA. Die bevestigt dat het eindtoernooi voor de vrouwen waarschijnlijk verplaatst wordt, maar daarover moet nog wel beslist worden.

Nilsson verwacht binnen een paar uur meer duidelijkheid te kunnen bieden. 'Een toegewijde werkgroep bekijkt alle agendaproblemen', laat Nilsson weten via een sms aan het adres van het Zweedse medium. 'Ook het Europees Kampioenschap U21 wordt verplaatst naar 2021', sluit hij af.

De bondscoach van het Zweedse vrouwenelftal, Stefan Petterson, weet nog van niets. "Ik heb niets gehoord", laat hij in een reactie aan Expressen weten. "Als de bijeenkomst klaar is, kunnen we de informatie verzamelen. Ik heb er tot nu toe niets over gezien of gehoord, en ga er ook niet naar op zoek. We wachten op de UEFA."