Deense succescoach moet jaar vóór EK al afzwaaien: In een buitengewone situatie

Deense succescoach moet jaar vóór EK al afzwaaien: "In een buitengewone situatie"

18-03-2020 18:25
5

Denemarken kan alvast op zoek gaan naar een nieuwe bondscoach voor het EK. Age Hareide had zich tot de zomer van 2020 aan de Deense bond gecommitteerd en zal die verbintenis uitdienen, ondanks het uitstel van het eindtoernooi.

Tenzij de oefenwedstrijd tegen Noorwegen op 1 juni nog door kan gaan, heeft Hareide voor het laatst op de bank gezeten bij de Europees kampioen van 1992. De 66-jarige Noor zal niet nóg een jaar doorgaan. "Het is jammer dat ik dit voetbalfeest in Kopenhagen (waar gastland Denemarken drie groepswedstrijden zal spelen, red.) niet bij kan wonen. Maar we zitten nu in een buitengewone situatie waarin veel mensen nog véél slechter af zijn dan ik", relativeert hij in gesprek met de officiële kanalen van de Deense bond.

Wedden

Meer odds

Hareide trad in maart 2016 in dienst en leidde de Denen vervolgens naar het WK van 2018 én naar het EK, dat dus naar 2021 verschoven is. De Denen zijn momenteel bezig aan een reeks van vijftien interlands zonder nederlaag. Tijdens het EK zullen ze groepsgenoten van België, mede-gastland Rusland en Finland zijn.