Zwaar trainingsschema voor Vitesse-spelers: 'Vragen ons af of hij nog wel goed is'

Zwaar trainingsschema voor Vitesse-spelers: 'Vragen ons af of hij nog wel goed is'

21-03-2020 10:16
16

Nu het voetbal compleet op zijn gat licht en de profclubs ook niet trainen, moeten de spelers van Vitesse thuis een trainingsprogramma afwerken. Volgens Bryan Linssen is dat behoorlijk intensief.

"Dit vergt discipline", reageert Linssen in gesprek met De Gelderlander. "Maar ik heb een doel. Ik ga ervan uit dat de competitie wordt afgemaakt. De belangrijkste weken van het seizoen komen er aan. Dat is een geweldige prikkel."

Wedden

Meer odds

Linssen beseft zich dat er belangrijke zaken zijn dan voetbal, maar mist de sport wel. "En dan vooral de humor. Lekker klagen ook om al die futiliteiten in onze wereld. We krijgen elke dag een schema van fysiektrainer Jan van Norel. Dagelijks vragen we ons in de groepsapp nu af of hij nog wel goed is. Zo intensief is dat programma."

Het programma bestaat uit duurlopen, krachttraining en sprintwerk. De club kan volgens Linssen niet controleren of de spelers het programma ook daadwerkelijk volgen, al ziet de aanvoerder geen reden om zich er niet aan te houden. "Vitesse controleert ons niet. Maar dan heb ik alleen mezelf als we weer gaan voetballen. We zijn topsporters. Daar hoort ook het gedrag van een topsporter bij."