'Feyenoord zwaait zevental uit, Botteghin en Fer blijven mogelijk wél'

'Feyenoord zwaait zevental uit, Botteghin en Fer blijven mogelijk wél'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 17:44wo 01-04-2020 om 17:44

Feyenoord zegde vorige week het contract van Eric Botteghin formeel op, maar de Rotterdammers en trainer Dick Advocaat lijken nog een seizoen door te willen met de Braziliaan. Ook de kans dat Leroy Fer nog minimaal een jaar in De Kuip blijft, is volgens Voetbal International groot.

Botteghin leek afgeschreven na de komst van Advocaat, maar de 32-jarige verdediger knokte zich terug en vormt steevast een duo met Marcos Senesi. Volgens VI ziet Feyenoord hem nog altijd als een belangrijke speler, die goed ligt in de groep. Nu de Braziliaan heeft bewezen nog niet te zijn opgebrand, lijkt Advocaat geen afscheid te willen nemen. Zeker zolang een betere rechtsbenige mandekker (financieel) niet haalbaar is.

Met Fer lijkt ook een andere routinier bij Feyenoord te blijven. De dertigjarige middenvelder is uitgegroeid tot een bepalende speler. Als de voorwaarden te behappen zijn voor de Rotterdammers, dan wordt de optie in zijn contract vermoedelijk gelicht. Daarentegen vertrekken Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Calvin Verdonk en Elber Evora hoogstwaarschijnlijk wel transfervrij.

Ook lijkt Feyenoord de diverse huurlingen uit te zwaaien, waaronder Rick Karsdorp. De rechtsback kwam steeds beter in vorm, maar ligt nog vast bij AS Roma. De Romeinen willen hem liever verkopen, terwijl de Nederlandse topclub niet de middelen heeft om hem in te lijven. VI meldt dat het te verwachten is dat Bart Nieuwkoop terugkeert van zijn verhuur aan Willem II.

Net als Karsdorp trekken ook Edgar Ié, Oguzhan Özyakup de deur van De Kuip waarschijnlijk achter zich dicht. De komst van laatstgenoemde ligt niet voor de hand, aangezien Feyenoord zijn transfersom en salaris niet kan veroorloven.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws