Mané: 'Als Liverpool geen kampioen wordt, zou ik het accepteren'

Mané: 'Als Liverpool geen kampioen wordt, zou ik het accepteren'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 11:12wo 08-04-2020 om 11:12

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 10:51do 09-04-2020 om 10:51

Wat er ook besloten wordt over het vervolg van de Premier League, Sadio Mané legt zich erbij neer. Als er niet meer gespeeld wordt heeft hij daar vrede mee, zelfs als dat Liverpool de landstitel kost. The Reds koersen af op de eerste titel in dertig jaar tijd, maar die moet nog wel worden binnengehaald.

Liverpool staat met nog negen wedstrijden te gaan maar liefst 25 punten voor op nummer twee Manchester City en niemand twijfelt er nog aan dat de ploeg van Jürgen Klopp kampioen gaat worden, maar officieel is dat niet zolang er geen beslissing is genomen over het restant van de competitie. 

De intentie van de Premier League is om de overige duels uit te spelen, maar de aanstaande landstitel van Liverpool staat op losse schroeven als dat om wat voor reden dan ook niet kan. "Ik wil de wedstrijden winnen en de beker pakken, maar wat er ook gebeurt, ik zal het begrijpen", zegt Mané tegen TalkSPORT. "Het is lastig voor Liverpool, maar het is nog lastiger voor de miljoenen mensen ter wereld."

"Sommige mensen hebben familieleden verloren en dat is veel moeilijker dan deze situatie", relativeert de Senegalees. "Maar persoonlijk is dit mijn droom en wil ik dit jaar kampioen worden. Als dat niet gebeurt zal ik het accepteren, dat hoort bij het leven. Hopelijk winnen we hem dan volgend jaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws