'Real Madrid shopt in Bundesliga-top: Zidane wil fysiek sterke landgenoot'

'Real Madrid shopt in Bundesliga-top: Zidane wil fysiek sterke landgenoot'

12-04-2020 07:56
4

Real Madrid gaat zich mogelijk versterken met Dayot Upamecano, zo meldt AS dit weekeinde. De Koninklijke ligt op 'pole position' voor de 21-jarige Fransman van RB Leipzig.

Trainer Zinedine Zidane heeft zijn landgenoot aangewezen als zijn eerste zomerse transfertarget. Real Madrid is opzoek naar een nieuwe verdediger, aangezien Éder Militão de verwachtingen nog niet heeft kunnen waarmaken en Nacho steeds minder aan bod komt. Upamecano moet bovendien voor vers bloed zorgen in de ouder wordende selectie. Zo is Sergio Ramos inmiddels 34 jaar.

Wedden

Meer odds

Upamecano ligt tot medio 2021 vast bij RB Leipzig, maar hij lijkt niet van plan zijn contract te verlengen. Volgens AS stuurt de mandekker aan op een transfer naar de Primera División en voor de Bundesliga-topclub zit er niet veel anders op om mee te werken. De lijntjes tussen Real Madrid en Upamecano zijn kort, aangezien hij dezelfde zaakwaarnemer heeft als Toni Kroos.

BILD schreef eerder dat de Franse verdediger een transferclausule heeft van zestig miljoen euro. Leipzig lijkt echter genoegen te nemen met minder. Matthijs de Ligt werd eerder deze maand ook even in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse hoofdstad, maar die berichten werden al snel tegengesproken.