Meesterscout: 'Fan-tas-ti-sche speler, verrast dat Ajax 'm heeft kunnen pakken'

Meesterscout: 'Fan-tas-ti-sche speler, verrast dat Ajax 'm heeft kunnen pakken'

12-04-2020 08:13
101

Piet de Visser verheugt zich op het toekomstige Ajax, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal International. De meesterscout van Chelsea heeft hoge verwachtingen van de Braziliaanse aanwinsten Antony (20) en Giovanni (18).

"Antony, dat wordt een topper! Ik heb hem al jarenlang hoog zitten", zegt De Visser tegen VI. "Op zijn zestiende zag ik hem voor het eerst spelen, in Brazilië Onder-17. Prachtige, technische voetballer. Je kunt hem niet vergelijken met David Neres of Hakim Ziyech, hij heeft echt een eigen stijl. Een heel goede, korte dribbel, veel snelheid, een prachtige trap."

Volgens De Visser is Antony nog wel 'erg speels' en zal de productiviteit van de aanvaller omhoog moeten. "Ajax is voor hem een uitstekende eerste stap in Europa." De meesterscout ziet in landgenoot Giovanni nóg meer potentie. "Giovanni, och, och. Fan-tas-ti-sche speler. Ben ik ook helemaal gek van. Hem zag ik op zijn veertiende al voetballen, als jeugdinternational. Hij is jonger dan Antony en nu nog niet zo ver, maar kan wel verder komen."

"Hij heeft wél die directheid in zijn spel", aldus De Visser. "Als hij dribbelt, dan eindigt dat in een assist of een schot. Ik heb hem zulke goede wedstrijden zien spelen. Ik verbaas me er eerlijk gezegd over dat Ajax hem heeft kunnen pakken. Geweldige zet. Ik blijf hem héél goed volgen, reken maar."