'FA stelt Wembley beschikbaar en hoopt op uitspelen van Premier League'

'FA stelt Wembley beschikbaar en hoopt op uitspelen van Premier League'

13-04-2020 08:56
17

De FA, de Engelse voetbalbond, stelt Wembley beschikbaar om het Premier League-seizoen uit te kunnen spelen mocht dat mogelijk zijn. Normaal wordt het stadion alleen gebruikt bij wedstrijden van het nationale elftal en voor beslissingswedstrijden om promotie/degradatie.

Dat meldt The Times op basis van bronnen bij de FA. Het plan is dat de huidige competitie, mocht het coronavirus het toelaten, wordt uitgespeeld achter gesloten deuren. De Engelse voetbalbond hoopt er door het beschikbaar stellen van Wembley op dat er meerdere wedstrijden op dezelfde dag afgewerkt kunnen worden en op deze manier blijven de te reizen afstanden voor de clubs te overzien.

De Premier League ligt, net zoals vrijwel alle competities in Europa, alweer een tijdje stil vanwege het coronavirus. In eerste instantie werd gehoopt op een hervatting begin mei, maar dat bleek al snel niet haalbaar. Op het moment wordt er door de FA aan verschillende scenario's gewerkt. Zo is een van de plannen erop gericht alles achter gesloten deuren plaats te laten vidnen en de wedstrijden voornamelijk in Londen te laten spelen, zodat er niet veel gereisd hoeft te worden.