Duitse maatregelen treffen Bundesliga: tot eind augustus geen publiek toegestaan

Duitse maatregelen treffen Bundesliga: tot eind augustus geen publiek toegestaan

15-04-2020 21:50
26

Wedstrijden met publiek zijn in Duitsland niet mogelijk tot zeker 31 augustus. Bondskanselier Angela Merkel heeft met alle deelstaten afgesproken dat alle grote evenementen tot die datum verboden blijven in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Dat betekent dat ook wedstrijden in het Duitse profvoetbal, als ze al door kunnen gaan, zonder publiek gespeeld moeten worden. Dat weet Bild te melden. Er wordt binnen afzienbare tijd meer duidelijk over de precieze invulling van de maatregel. Dat wordt dan aan de Duitse deelstaten doorgegeven. Het lijkt echter uitgesloten dat er voor 31 augustus met publiek gevoetbald kan worden.

De hervatting van de Bundesliga en de start van het nieuwe seizoen lijken dus voor lege tribunes plaats te zullen vinden. Clubs in Duitsland zijn ondertussen wel bezig om zich voor te bereiden op een eventuele hervatting zonder publiek. De gezamenlijke trainingen zijn grotendeels hervat, maar dan wel onder strenge voorwaarden. Zo gaan spelers bijvoorbeeld geen onderlinge duels aan.