Update: De Graafschap bevestigt transfernieuws en doet zaken met Go Ahead

Update: De Graafschap bevestigt transfernieuws en doet zaken met Go Ahead

16-04-2020 21:07 Laatste update: 22:16
28

Elmo Lieftink is hard op weg naar De Graafschap. De middenvelder, wiens contract bij Go Ahead Eagles na dit seizoen afloopt, staat op het punt een contract te tekenen in Doetinchem.

Dat meldt De Gelderlander. Lieftink kan op De Vijverberg een meerjarig contract tekenen, maar er liggen ook andere clubs op de loer. Zo heeft ook Heracles Almelo interesse in de 26-jarige middenvelder. Mogelijk speelt ook De Graafschap volgend seizoen op Eredivisie-niveau, maar door de huidige situatie rondom het coronavirus is nog veel onzeker. De ploeg staat op het moment op een tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, hetgeen aan het einde van het seizoen directe promotie naar de Eredivisie zou betekenen.

De KNVB hoopt nog steeds dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie afgemaakt kunnen worden, maar mocht dit niet het geval zijn dan moet er nog overlegd worden over een eventuele promotie- en degradatieregeling.

Lieftink speelde pas een seizoen bij Go Ahead, dat zijn contract vanwege de uitbraak van het coronavirus al formeel had opgezegd. In Deventer wordt hij gezien als een van de sleutelspelers, maar alles wijst dus op een vertrek uit De Adelaarshorst.

Update: De Graafschap heeft Lieftink binnen: de 26-jarige middenvelder heeft voor twee jaar getekend, met een optie voor nóg één seizoen. "Ik ben erg blij met De Graafschap als nieuwe club", laat hij weten aan de clubsite. "We gaan eerst kijken hoe de huidige competitie gaat verlopen, hierin ga ik alles geven voor Go Ahead. Daarna gaat het vizier richting Doetinchem. Het lijkt mij geweldig om op De Vijverberg te spelen."