Italiaanse bond wil eind mei hervatten en sneert: 'Dan houd je niet van voetbal'

Italiaanse bond wil eind mei hervatten en sneert: 'Dan houd je niet van voetbal'

18-04-2020 08:36
50

De Italiaanse voetbalbond wil de Serie A eind mei of begin juni hervatten. Bondsvoorzitter Gabriele Gravina wijst op het economische belang om weer te gaan voetballen.

De lockdown in het zwaar getroffen Italië loopt vooralsnog op 4 mei af, waarna de clubs drie weken de tijd krijgen om zich voor te bereiden. "Dat betekent dus dat we eind mei of begin juni weer kunnen voetballen. Voor het zover is zal iedereen op het coronavirus getest worden. Er zal dus geen gevaar op besmetting zijn en social distancing is dan ook niet nodig", vertelt Gravina aan Rai Radio.

"Dit is een moeilijke periode voor ons land, voor de economie en voor het voetbal, dat één van de belangrijkste industrieën is", vervolgt Gravina. "Degenen die praten over de annulering van het seizoen, houden niet van voetbal of van de Italianen, omdat ze de hoop op de toekomst en het herstel wegnemen."

De Italiaanse bond hoopt dat alle clubs in hun eigen stadion kunnen spelen. "En anders vinden we wel een oplossing." De woorden van Gravina staan haaks op het advies het nationale gezondheidsinstituut van Italië. Volgens die organisatie is het risico nog te groot.