Update: 'Idioot' Willem Vissers reageert meteen op snoeiharde kritiek van Derksen

Update: 'Idioot' Willem Vissers reageert meteen op snoeiharde kritiek van Derksen

20-04-2020 21:48 Laatste update: 23:07
59

Johan Derksen ziet helemaal niets in het voorstel van Willem Vissers om onder meer de Eredivisie-clubs de training te laten hervatten. De nestor van Veronica Inside haalt maandagavond keihard uit naar de journalist van de Volkskrant.

Vissers vroeg maandag in een open brief aan premier Mark Rutte om de maatregelen voor het profvoetbal te versoepelen. 'Laat profvoetballers naar hun club gaan. Ze weten daar echt wel hoe ze veilig kunnen trainen, in plaats van dat gefröbel met zoomverbindingen. Mocht het betaald voetbal niet worden hervat, dan kunnen ze fatsoenlijk aftrainen en naar huis. En anders kunnen ze stapsgewijs toewerken naar de hervatting van de competitie, hoe klein die kans ook is.'

Derksen las de oproep van Vissers met stijgende verbazing. "Ik heb mij daar zo boos over gemaakt. Ik heb zelf dertig jaar columns geschreven, en dat waren vrij pittige columns qua mening. En als hoofdredacteur heb ik ook met columnisten te maken gehad. Die geef je eigenlijk alle vrijheid, want op het moment dat je in moet grijpen, dan zegt een columnist met kloten: dan kap ik ermee. Je moet ruimdenkend zijn, zolang het niet op laster gaat lijken. Maar Willem Vissers krijgt de ruimte van de hoofdredactie om een hele column met klinkklare onzin de wereld in te sturen."

"Het lullige aan Willem Vissers is: er is geen aardigere collega dan hij, maar waarom komt die man altijd met onzin?", vervolgt Derksen. "Dit heeft niets met een pittig meninkje te maken, het was pure lulkoek! De Volkskrant wil doorgaan als een kwaliteitskrant, maar de hoofdredactie geeft hem de vrijheid om dit te schrijven. Dat vind ik onverantwoord. Het was onzin, kinderlijk. Hij gaat op de stoel van virologen zitten. Ik denk dat hij meteen op de vingers wordt getikt door de persconferentie van Rutte."

Update: Willem Vissers heeft meteen gereageerd op de snoeiharde kritiek van Johan Derksen. 'Ik schrijf elke week klinklare onzin en lulkoek. Inhoudelijk heeft hij mijn column niet goed gelezen, maar dat maakt niet uit. Heb weer veel geleerd over mezelf. En ik ben wel aardig, volgens hem', schrijft de journalist van de Volkskrant, die onder meer een 'idioot' werd genoemd.