De Graafschap 'vertrouwt' op KNVB: 'Ik ben tot niets anders meer in staat'

De Graafschap 'vertrouwt' op KNVB: 'Ik ben tot niets anders meer in staat'

24-04-2020 06:46
64

Bij De Graafschap is men op van de spanning. Vrijdag maakt de KNVB bekend of de Doetinchemse club, tweede in de Keuken Kampioen Divisie, samen met koploper SC Cambuur promoveert naar de Eredivisie.

De KNVB presenteert vanaf 14.30 uur het plan voor de afwikkeling van de competities in een videocall aan de clubs. Ralf Seuntjens, aanvoerder van De Graafschap, siddert. "Man, dit is zó spannend", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Die onzekerheid vreet zoveel energie dat ik tot niets anders in staat ben."

De Graafschap koerste af op promotie naar de Eredivisie, tot de competitie negen wedstrijden voor het einde werd lamgelegd door de coronacrisis. Na de mededeling van premier Mark Rutte om géén betaald voetbal toe te staan tot 1 september, is een nationale discussie losgebarsten over de manier waarop de competities moeten worden beëindigd.

In Doetinchem moet men hopen dat RKC Waalwijk en ADO Den Haag worden aangewezen als degradanten. "Al dagen lees ik geen kranten meer met alle scenario's. Gewoon omdat ik dat niet aankan", zegt Seuntjens. "Ik vertrouw erop dat de KNVB het enige juiste beslist: dat we promoveren. Alleen: zekerheid heb je niet. Dat machteloze gevoel gaat door merg en been."

De captain van De Graafschap droomt van de Eredivisie. "Dat sfeertje op De Vijverberg is nu al geweldig. Kun je nagaan als we in het nieuwe seizoen tegen de écht grote clubs spelen. Dat wil ik meemaken en ik geloof erin dát ik dat ga meemaken."