PSV-directie neemt voortouw en levert 20% salaris in

PSV-directie neemt voortouw en levert 20% salaris in

24-04-2020 23:28
109

De directie van PSV levert twintig procent salaris in zolang er zonder publiek wordt gespeeld. Dat maakte algemeen directeur Toon Gerbrands bekend bij Op1. PSV is daarmee de eerste club uit Nederland die een salarisoffer brengt.

Gerbrands benadrukt dat de coronacrisis ook PSV in de houdgreep heeft. "Als wij tot de kerst zonder publiek moeten spelen dan lopen wij twaalf tot veertien miljoen euro mis. Dat betekent dat wij aan de supporters, sponsoren, maar ook aan onszelf solidariteit vragen."

"We hebben vandaag een gesprek gehad met de spelers. Er is ook een discussie gaande met de VVCS (spelersvakbond, red.) of ook de spelers een offer moeten brengen, maar daar wachten wij niet op. Wij leveren in ieder geval twintig procent in als directie van PSV zolang er zonder publiek wordt gespeeld. We hebben geen vakbond nodig om dat te regelen", spreekt Gerbrands duidelijke taal.

"De spelers hebben het verhaal aangehoord. We hebben verteld wat de impact is, wat de supporters doen en hoe de sponsoren erin zitten. We hebben volgende week het vervolggesprek, dus we gaan iets sneller dan de VVCS. Ik denk dat we niet kunnen wachten", zegt Gerbrands.