Henk de Jong: 'Valentijn heeft ze fantastisch geholpen, dat is een ADO-supporter'

Henk de Jong: 'Valentijn heeft ze fantastisch geholpen, dat is een ADO-supporter'

28-04-2020 08:45
153

Henk de Jong heeft geen moeite met de lofuitingen van Valentijn Driessen van De Telegraaf, die de beslissing van de KNVB toejuichte. Zijn club SC Cambuur loopt door het besluit promotie mis.

Driessen noemde de beslissing van de KNVB en stelde dat de bond juridisch sterk staat. "Valentijn doet het hartstikke goed en heeft ADO fantastisch geholpen, want dat is een ADO-supporter. Dat vind ik prachtig. Als ik die man tegenkom geef ik hem gewoon een hand. Hetzelfde met Johan Derksen. Dat is een keurige man, die geef ik gewoon een hand. Iedereen heeft z'n eigen belangen", zegt De Jong bij Op1.

De Jong was samen met grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht te gast bij Op1. Utrecht is boos omdat de club geen Europees voetbal mag spelen en Willem ll wel. Theo Weterings, burgemeester van Tilburg, die ook aanwezig was, snapt het besluit van de KNVB wel. "Het zijn wel maatregelen die genomen moeten worden met de omstandigheden zoals ze nu zijn."

"Je kunt erover discussiëren, maar de keuze moet gewoon genomen worden omdat de KNVB de competitie niet af kan maken. Het is aan de KNVB om met de voorstellen te komen en aan de clubs om er wat van te vinden. Je kunt naar de rechter gaan, maar ik denk niet dat dat gaat werken."

"Ik ben het niet met u eens", countert Van Seumeren. "De bekerfinale moet gewoon worden gespeeld. In geen enkel land is er discussie over de bekerfinale. Of hij nou in september wordt gespeeld en met publiek of zonder publiek maakt niet uit, want alles schuift op. Die beslissing is veel te vroeg genomen. Ik denk dat de KNVB langzamerhand onder druk komt te staan, zeker de bestuurders."

De Jong heeft vertrouwen in een goede afloop. Zijn club stapt mogelijk naar de rechter, net als Utrecht. "Ik denk dat wij kanshebben. Wij stonden elf punten voor en RKC elf punten achter. Ze hadden geen schijn van kans en hadden zich er ook al bij neergelegd. Het is niet in eerlijkheid gebeurd. Dan moet je naar twintig clubs."