Arnesen haalt 'Eriksen-ontdekker' naar Feyenoord: 'Ik vind dat ongekend'

Arnesen haalt 'Eriksen-ontdekker' naar Feyenoord: 'Ik vind dat ongekend'

01-05-2020 09:42
116

Feyenoord-directeur Frank Arnesen is blij met de komst van Bjarne Hansen (62). De Deense superscout geldt als de ontdekker van Christian Eriksen en gaat komend seizoen de Rotterdamse club helpen bij de zoektocht naar versterkingen.

Hansen is volgens Arnesen een 'grote naam' in Scandinavië en omschrijft hem als 'een scout van de oude stempel'. "Dat wil zeggen, hij gaat zelf kijken en baseert zich minder op statistieken en data", zegt de technisch directeur van Feyenoord tegen Voetbal International. "Ik denk dat dit heel belangrijk is en dat hij zeker voor een Nederlandse club heel waardevol kan zijn."

Wedden

Meer odds

De twee werkten al samen bij PSV, Chelsea, Hamburger SV en Anderlecht. Volgens VI werpt het werk van Hansen al zijn vruchten af: Isak Ellbring (15), Hussein Ahmadi (16) en André Picornell (16) zijn in beeld om de Rotterdamse jeugdopleiding te versterken. "Vanwege corona kunnen we dat nu even niet doen", aldus Arnesen over een proefperiode voor het drietal. "Maar het is wel duidelijk dat Bjarne aan het werk is."

"Hij zit het liefste van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds bij min vijf graden in een of andere hal ergens in Zweden of Noorwegen naar allerlei jeugdwedstrijden te kijken", weet Arnesen. "Ik vind dat ongekend. Maar zo weet hij van alle clubs alles en kent hij alle spelers. Ik ben blij dat ik nu weer met hem mag werken bij Feyenoord. Het kan niet anders of de club gaat hiervan in de toekomst profijt hebben."