De Graafschap verdenkt KNVB van 'afleidingsmanoeuvre': 'Het is Gudde toch gelukt'

De Graafschap verdenkt KNVB van 'afleidingsmanoeuvre': 'Het is Gudde toch gelukt'

03-05-2020 12:02 Laatste update: 12:16
141

De Graafschap-voorzitter Martin Mos haalt opnieuw hard uit naar de KNVB. De vraag van directeur Eric Gudde om 400 miljoen euro aan overheidssteun is een 'afleidingsmanoeuvre', aldus Mos in de Gelderlander.

Negen dagen na het KNVB-besluit om geen kampioen, degradanten en promovendi aan te wijzen, is Mos nog niet klaar met de voetbalbond. "Bijzonder dat we in een tijd waarin ingrijpende maatregelen bijna voetstoots worden geaccepteerd, de KNVB het voor elkaar krijgt de hele voetbalwereld tegen elkaar op te zetten. Toch is Eric Gudde, directeur van de KNVB, dat gelukt", briest de voorzitter van De Graafschap.

Wedden

Meer odds

De oproep van Gudde aan 'Den Haag' is ook slecht gevallen bij Mos. "Die vraag om overheidssteun vind ik ongepast. Winkeliers en horeca-exploitanten staat het water aan de lippen. Sommigen wachten op 4000 euro steun in de wetenschap dat ze het daar niet mee redden." De KNVB zit volgens hem goed in de slappe was. "Die hebben toch vette jaren achter de rug?"

"Ze halen redelijk wat boetes op bij clubs, weet ik uit ervaring. Wij maken nog wel eens wat geld over als onze supporters weer eens iets hebben afgestoken wat op vuurwerk lijkt. Hoe komt de KNVB op een bedrag van 400 miljoen euro? Volgens mij is het een afleidingsmanoeuvre", stelt Mos, die daarmee doelt op het 'benadelen' van Cambuur, De Graafschap én FC Utrecht.

"Het raadplegen van stemmen klopt van geen kant. Heerenveen onthield zich van stemming, omdat het niet over het lot wilde beslissen. Maar de KNVB heeft daar een stem tégen promotie van Cambuur naar de Eredivisie van gemaakt. Dat wilde Heerenveen helemaal niet."