'KNVB zit Cambuur en De Graafschap dwars: versnelde procedure niet nodig'

'KNVB zit Cambuur en De Graafschap dwars: versnelde procedure niet nodig'

04-05-2020 15:52 Laatste update: 15:55
165

De KNVB is niet van plan om in te stemmen met een versnelde procedure voor de algemene ledenvergadering. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De deadline van 25 mei lijkt daarmee onhaalbaar voor SC Cambuur, De Graafschap en FC Utrecht.

De drie clubs willen een ledenvergadering aanvragen om het eerdere besluit van de KNVB over de manier waarop het seizoen beëindigd wordt omver te werpen. Hier zijn minstens vier clubs voor nodig die de vergadering aanvragen. Daarna duurt het normaal gesproken een week of vier om de clubs daadwerkelijk bij elkaar te brengen. Een versnelde procedure is mogelijk, maar volgens LC 'vindt de KNVB dit niet nodig'.

De voetbalbond wijst op de voorjaarsvergadering die op 18 juni gepland staat. Dit is echter meer dan drie weken na de deadline van de UEFA, die wil dat bonden voor 25 mei laten weten waarom de competitie beëindigd wordt en hoe de Europese plekken verdeeld worden. Voor FC Utrecht betekent dat een plek voor de Europa League in ieder geval niet in een ledenvergadering afgedwongen kan worden.

Intussen zijn Cambuur en De Graafschap naar de rechter gestapt om de beslissing van de KNVB om hen niet te laten promoveren aan te vechten. Op 8 mei komt de zaak voor.

Het kan nog wel een tijdje duren voordat die algemene ledenvergadering plaatsvindt. De KNVB moet instemmen met een versnelde procedure, maar vindt dat niet nodig en wijst op de voorjaarsvergadering van de voetbalbond. Volgens Dolf Segaar staat die op 18 juni gepland.