'Arteta en Arsenal krijgen transferboost: middenvelder wil naar Londen komen'

'Arteta en Arsenal krijgen transferboost: middenvelder wil naar Londen komen'

05-05-2020 07:50 Laatste update: 08:31
8

Thomas Partey wil aankomende zomer dolgraag de overstap maken naar Arsenal. De Ghanese middenvelder ligt nu nog vast bij Atlético Madrid en kan daar ook blijven.

Partey heeft de optie om zijn contract tegen betere voorwaarden te verlengen, maar zelf is hij duidelijk: hij wil naar Arsenal, meldt de Engelse kwaliteitskrant The Telegraph. Partey hoopt dat de clubs tot een akkoord komen en heeft mensen in zijn directe omgeving al verteld dat hij graag wil schitteren in de Premier League. 

Duidelijk is niet wat Partey precies moet kosten. Hij heeft een afkoopsom van vijftig miljoen euro in zijn contract staan, maar door de coronacrisis worden dergelijke bedragen mogelijk niet op tafel gelegd. Volgens The Telegraph is Atlético juist geïnteresseerd in spits Alexandre Lacazette en is de Spaanse club bereid om in de toekomst meer aan ruilhandel te doen.

Zeker is wel dat Partey hoog op de lijst staat bij Arsenal. Manager Mikel Arteta zoekt voor aankomend seizoen nog naar een defensieve middenvelder en is onder de indruk van Partey's vijf seizoenen in de Primera Division.