Transfer Tagliafico niet vanzelfsprekend: 'Clubs zullen twee, drie keer nadenken'

Transfer Tagliafico niet vanzelfsprekend: 'Clubs zullen twee, drie keer nadenken'

05-05-2020 15:58 Laatste update: 16:03
43

Nico Tagliafico is niet bezorgd over zijn toekomst nu de coronacrisis de voetbalwereld hard treft. Wel denkt de linksback van Ajax dat de transfermarkt een flinke metamorfose zal ondergaan.

Dat heeft mogelijk ook effect op zijn eigen situatie. Tagliafico heeft meermaals de wens uitgesproken om komende zomer de stap naar een Europese topclub te maken. Dat wordt door de coronacrisis een stuk lastiger. "Clubs zullen er twee of drie keer over nadenken voordat ze een beslissing nemen", zegt de Ajacied in een interview met Le Monde.

Wedden

Meer odds

"We zullen waarschijnlijk minder transfers zien van tientallen miljoenen euro's. Het mooie van deze sport is om volledige stadions te hebben, maar ook om spelers van de ene club naar de andere te zien gaan en supporterts trots te maken. Wat mijn eigen situatie betreft ben ik niet bezorgd", aldus Tagliafico, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2022. Met Ajax zijn inmiddels afspraken gemaakt dat het salaris van de spelers verlaagd wordt als de coronacrisis nog een tijdje voortduurt.