Cambuur-supporter meldt zich op hoofdkantoor KNVB: 'Hoopte nog op 30.000'

7 mei om 10:44
Laatste update: 7 mei om 11:02

De KNVB krijgt bezoek uit Leeuwarden. Cambuur-supporter Erjen de Bildt reist donderdag met ongeveer 28.000 handtekeningen af naar Zeist, schrijft de Leeuwarder Courant.

De Bildt (15) startte een petitie, nadat de KNVB besloot dat SC Cambuur en De Graafschap niet mochten promoveren naar de Eredivisie. De handtekeningen stroomden vooral in het eerste weekend binnen. Het doel: de KNVB overtuigen om de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie alsnog toe te laten tot de Eredivisie.

Donderdag reist De Bildt met 28.000 handtekeningen af naar het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist. Hij is tevreden met het aantal. "Al hoopte ik stiekem de 30.000 nog te halen voordat ik naar Zeist ging", vertelt hij aan LC. "Ik hoop dat ze in combinatie met de rechtszaak wat kunnen doen met de petitie." Vrijdag dient het kort geding dat Cambuur en De Graafschap hebben aangespannen tegen de KNVB in de rechtbank van Utrecht.

SC Cambuur en De Graafschap hopen onder meer af te dwingen dat de KNVB de ledenvergadering die in het voorjaar gepland staat, naar voren schuift. Op deze ledenvergadering kunnen clubs dan stemmen over het al dan niet omverwerpen van het KNVB-besluit.