Update: Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond duidelijkheid

Update: Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond duidelijkheid

08-05-2020 14:30 Laatste update: 13-05-2020 15:30
90

Cambuur-directeur Ard de Graaf heeft er alle vertrouwen in dat de rechter tot een weloverwogen en voor Cambuur positief oordeel zal komen. Vrijdagochtend had de zitting plaats waarin Cambuur, samen met De Graafschap, lijnrecht tegenover de KNVB stond.

De Graaf kwam met een goed gevoel het gerechtsgebouw uit. "Wij hebben onze tijd benut voor een goede voorbereiding en daardoor hebben we al onze standpunten goed aan de rechter kunnen vertellen", laat hij weten voor de camera van Sport Noord. "Daar heb ik een goed gevoel bij. De rechter heeft geluisterd, wat gevraagd en zal het nu tot zich gaan nemen."

Wedden

Meer odds

Heel Leeuwarden en Doetinchem mag nog steeds hopen dat hun clubs volgend jaar in de Eredivisie spelen. "Wij moesten hier staan, want we vinden het onrechtvaardig", zegt De Graaf. "Zowel gevoelsmatig als juridisch. Nu hebben we ons verhaal gedaan en wij vertrouwen erop dat de rechter met alle info die er ligt een besluit zal nemen dat in ons voordeel uit zal vallen."

Update: SC Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond om 19.00 uur het resultaat van het kort geding tegen de KNVB te horen. Dat melden de clubs. De voorzieningenrechter doet zijn uitspraak in een zitting, in de rechtbank van Utrecht. Cambuur en de Graafschap hopen dat het KNVB-besluit om geen promotie en degradatie toe te passen, wordt teruggedraaid.