Derksen over Steijn en ADO: 'Geen geld voor een representatief elftal'

Derksen over Steijn en ADO: 'Geen geld voor een representatief elftal'

12-05-2020 08:17
90

Maurice Steijn leek de gedoodverfde nieuwe trainer van ADO Den Haag, dat echter is uitgekomen bij Aleksandar Rankovic. Johan Derksen weet dat de momenteel clubloze trainer niet genoeg perspectief zag bij de club die hij tussen 2011 en 2014 al diende als trainer.

Dat Steijn niet opnieuw instapt, heeft niets met financiële motieven te maken. "Het heeft meer te maken met de spelers die hij erbij zou krijgen. Want al die gehuurde spelers gaan weg. Wat je dan overhoudt, zijn wat gefrustreerde spelers die afgedankt zijn. Voor afdankertjes eigenlijk", aldus Derksen in de maandagavonduitzending van Veronica Inside. "Er is geen geld om een representatief elftal neer te zetten."

Technisch adviseur Martin Jol schiet de club nu te hulp. "Hij schijnt pro deo de technische leiding te krijgen. Als trainer moet je je dan maar zien te redden met het materiaal wat je in je schoot geworpen krijgt. Dat is natuurlijk niet veel soeps bij dat ADO Den Haag", aldus Derksen, die begrijpt dat Steijn niet opteert voor een terugkeer in de Hofstad. "Ik kan me heel goed voorstellen dat een trainer zegt: daar brand ik mijn vingers niet aan."