Ten Voorde hekelt FC Twente-teksten van Verbeek: 'Nadert het randje van laster'

Ten Voorde hekelt FC Twente-teksten van Verbeek: 'Nadert het randje van laster'

13-05-2020 13:03
110

FC Twente-watcher Leon Ten Voorde van TC/Tubantia heeft geen goed woord over voor het interview van Gertjan Verbeek in de Volkskrant. Daarin haalde Verbeek hard uit naar zijn oude werkgever. Ten Voorde noemt het 'laster.'

Twente werd van de ondergang gered, maar Verbeek claimt dat de club daarna spelers gewoon weer tonnen betaalde in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is zo ondoorzichtig. Een echte leider is er niet. Het is een slangenkuil. Je weet nooit met wie je van doen hebt, zeker sinds financier Dik Wessels overleed. Toen hij wegviel was het met algemeen directeur Eric Velderman, commercieel en technisch directeur Jan van Halst en mij gebeurd", zei Verbeek.

Ook Ted van Leeuwen kreeg kritiek. "Die bood spelers gewoon weer salarissen van tonnen. In de eerste divisie. Omdat supporters zeggen: we kopen allemaal weer een seizoenkaart. Ze kwamen gewoon met 25-, 30 duizend man. (...) Maar in plaats van schulden af te lossen ging het geld weer naar salarissen. En dat deden ze nadat een deal met de gemeente voor steun rond was gekomen. Dan denk ik: hoe kun je dat als gemeente verantwoorden?"

Ten Voorde hekelt de uitspraken van Verbeek en verwacht dat Twente nog van zich af gaat bijten. "Ik stoor me er sowieso aan dat elk medium Verbeek opvoert in deze tijd van corona. Ik geloof dat alleen Radio 2.3.8,5 hem niet opgevoerd heeft", zegt hij cynisch in De Ballen Verstand, een rubriek van Tubantia.

"Volgende week beginnen alle media weer opnieuw met Verbeek. Hij heeft overal een mening over, maar ik heb me er wel aan gestoord. Het komt erop neer dat de gemeente belazerd zou zijn. Tussen de gemeente Enschede en FC Twente is er nooit gerept over salarissen."

"Ik vind het heel makkelijk om na te trappen en zomaar te roepen dat Twente tonnen heeft betaald, want kom dan met bewijs dat ze tonnen verdienden en de gemeente misleid is. Ik verwacht nog wel een reactie van FC Twente, want dit nadert wel het randje van laster."