VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainers

15-05-2020 16:00
146

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Alle posities zijn aan bod gekomen, tijd voor de trainer: wie was de beste?

Voor een plek in de dug-out hebben we zes trainers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De trainer met het hoogste aantal stemmen krijgt de leiding over het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de zes genomineerden.

Wedden

Meer odds

Dick Advocaat (Feyenoord)
Advocaat werd in oktober aangesteld als opvolger van Jaap Stam, die na een slechte seizoenstart de eer aan zichzelf hield. Onder leiding van de Kleine Generaal begon Feyenoord met de week weer beter te voetballen. Van de veertien Eredivisie-duels onder zijn leiding werden er elf gewonnen en drie gelijkgespeeld. Ook bereikten de Rotterdammers de bekerfinale.

Henk Fraser (Sparta)
Je zou het bijna vergeten: vorig jaar rond deze tijd speelde Sparta nog op het tweede niveau. Onder leiding van Fraser was vooral de seizoenstart van de Spangenaren sensationeel. Ook brak er talent door op Het Kasteel. Bryan Smeets, Abdou Harroui en Mohamed Rayhi maakten indruk, terwijl Halil Dervisoglu en Ragnar Ache een miljoenentransfer verdienden.

Erik ten Hag (Ajax)
De lat lag hoog, heel hoog na het historische Champions League-seizoen. Ajax verkocht Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne, maar bleef winnen en haalde met name in de Champions League een indrukwekkend niveau. Rond de winterstop stokte de Amsterdamse machine echter. Toch haalde Ten Hag met de eerste plaats in de Eredivisie en overwintering in Europa de doelstellingen.

Adrie Koster (Willem II)
Op 65-jarige leeftijd boekte Koster misschien wel het grootste succes in zijn trainerscarrière: volgend seizoen gaat hij met Willem II voor de vijfde keer in de clubhistorie Europa in. Het is het gevolg van een memorabel jaar, met winst tegen PSV in eigen huis en zeges in Amsterdam en Alkmaar als hoogtepunten.

Dick Lukkien (FC Emmen)
Knap, anders kunnen we de prestaties van Lukkien niet noemen. In zijn tweede seizoen aan de Oude Meerdijk promoveerde hij met FC Emmen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie, waar de club zich direct handhaafde. Ook in dit onafgemaakte seizoen stond Emmen op een veilige twaalfde plek en waren vooral de prestaties in eigen huis (29 punten in 13 duels) ongekend.

Arne Slot (AZ)
De kroonprins van het Nederlandse trainersgilde. Slot stond dit seizoen voor het eerst op eigen benen en slaagde met vlag en wimpel. AZ imponeerde met aanvallend voetbal, overwinterde in de Europa League en won van Ajax, Feyenoord en PSV. Mocht Ten Hag ooit vertrekken, dan zal men in Amsterdam meteen aan Slot denken. De nuchtere trainer zal echter zeggen dat hij pas net is begonnen.

Wie vond jij dit seizoen de beste trainer? Stem en discussieer mee!