VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

14-05-2020 08:00
203

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Vandaag gaan we verder met de rechterkant van de aanval.

Voor deze positie hebben we vier spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De rechtsbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vier genomineerden.

Wedden

Meer odds

Steven Berghuis (Feyenoord)
De aanvoerdersband die hij kreeg van Feyenoord-trainer Dick Advocaat was de prikkel die hij nodig had. Berghuis nam zijn ploeg op sleeptouw en kroonde zich met vijftien goals tot (gedeeld) topscorer van de Eredivisie. Het is te hopen voor Feyenoord dat hij deze zomer blijft.

Ché Nunnely (Willem II)
Vertrok afgelopen zomer bij Ajax, omdat hij in Amsterdam geen perspectief had. Willem II zag zijn kans schoon, pikt hem op in en beleeft veel plezier aan de bloedsnelle rechtsbuiten. Nunnely heeft in Tilburg laten zien Eredivisie-waardig te zijn.

Calvin Stengs (AZ)
Hij was één van de betere, zo niet de beste, Eredivisie-speler van de eerste seizoenshelft. Na de winterstop ging het minder, maar Stengs is nog steeds hard op weg om een voetballer van de buitencategorie te worden. Met vijf goals en zeven assists kan de 21-jarige rechtsbuiten qua rendement nog wel een stapje maken.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het motief voor deze nominatie is duidelijk: Ziyech onderstreepte dit seizoen zijn status als beste speler van de Eredivisie. De spelmaker haalde weer een bijzonder hoog niveau, scoorde zes keer, gaf twaalf assists. Na de zomer mag Ziyech het laten zien bij Chelsea.

Wie vond jij dit seizoen de beste rechtsbuiten? Stem en discussieer mee!