'KNVB had bij wijze van spreken kunnen beslissen dat Fortuna Sittard kampioen is'

'KNVB had bij wijze van spreken kunnen beslissen dat Fortuna Sittard kampioen is'

15-05-2020 15:57
53

SC Cambuur hoopt op een schadevergoeding van de KNVB, ter compensatie van de Eredivisie-inkomsten die de Keuken Kampioen Divisie-koploper nu is misgelopen. De Leeuwarders kregen donderdag te horen dat het tegen de voetbalbond aangespannen kort geding geen resultaat heeft opgeleverd.

Nu wacht Cambuur opnieuw een jaartje Keuken Kampioen Divisie, ondanks zijn grote voorsprong op de concurrentie bij het uitbreken van het coronavirus. "Ik vind dat de KNVB onze schade moet vergoeden. En die hand hebben ze ons ook wel toegereikt", laat financieel directeur Gerard van den Belt (links op de foto) weten aan FOX Sports. "Naast het emotionele aspect is er ook financieel behoorlijk wat schade berokkend. De KNVB staat er niet onwelwillend tegenover, dat is ook het minimale wat ze ons moeten geven."

Wedden

Meer odds

De Leeuwarders kunnen nog in hoger beroep gaan, maar zullen daar hoogstwaarschijnlijk niet voor kiezen. "We moeten vechten voor de club, maar we moeten ons niet dood vechten. Soms moet je je verlies nemen, hoe onredelijk dat ook is", aldus Van den Belt. "Er moet straks gewoon weer gevoetbald worden. Anders zijn we die focus weer kwijt en loop je het risico dat we straks vechtend ten onder gaan. Dat is het dan ook weer niet waard."

De stemprocedure van de KNVB – hoe chaotisch ook – was volgens de rechter niet in strijd met de regelgeving, merkte ook Cambuur. "We zijn over allerlei beroepsmogelijkheden aan het nadenken, maar de uitspraak was duidelijk: de KNVB heeft alle macht en had bij wijze van spreken kunnen beslissen dat Fortuna Sittard kampioen is. Als dat de regels zijn, moeten we in de toekomst nadenken over die regels. Maar wij moeten ons heel erg bezinnen of het ons wel waard is om ons kapot te vechten."