Waardering voor 'heel belangrijke' Koeman: 'Mede door hem beste Ajax-speler'

Waardering voor 'heel belangrijke' Koeman: 'Mede door hem beste Ajax-speler'

16-05-2020 09:25
16

Maxwell heeft nog altijd veel contact met Ronald Koeman. De voormalige linksback werkte bij Ajax samen met de huidig bondscoach van Oranje, 'die was en is echt een heel belangrijk persoon' voor hem, vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers.

"Ik heb altijd een goede band gehouden met Koeman. Ik heb hem laatst nog een berichtje gestuurd nadat ik het nieuws had gelezen wat er met hem aan de hand was", zegt Maxwell. "We hebben altijd veel contact gehad, ook in de periode dat ik twijfelde om te stoppen. Ik belde Ronald en vroeg: 'Wat zal ik doen?' Hij vertelde me dat ik niet moest vergeten dat het leukste aan voetbal het zelf spelen is. 'Je moet niet stoppen als je denkt dat je nog door kunt gaan', zei hij."

Wedden

Meer odds

Koeman was begin deze eeuw een grote steun voor Maxwell, nadat de linkspoot zijn broer had verloren. "Mede door hem won ik uiteindelijk de prijzen voor beste speler van Ajax en de Eredivisie. Als ik thuis naar die prijzen kijk, ben ik nog steeds super trots. Dat waren echt mijn hoogtepunten in Nederland. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ze aan Zlatan te danken heb, hoor. Hij werd geopereerd en kon dus een tijd niet meespelen. Anders had hij ze gewonnen!"

"Die prijzen waren echt een blessing", vervolgt Maxwell. "Ik was in die periode heel erg bezig met leren en wilde dat mijn ouders trots op me zouden zijn. Zij hebben me geleerd dankbaar te zijn en door hun opvoeding ben ik altijd met beide benen op de grond blijven staan. Hoe je met mensen omgaat is belangrijker dan voetbal. Soms gaat dat nog wel eens fout in het leven van topvoetballers."