Hertha BSC scoort weer tweemaal in één minuut en droogt stadgenoot af

Hertha BSC scoort weer tweemaal in één minuut en droogt stadgenoot af

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 22:21vr 22-05-2020 om 22:21

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 22:27vr 22-05-2020 om 22:27

Hertha BSC heeft de hervatting van het Bundesliga-seizoen uitstekend doorstaan. De ploeg van invaller Javairô Dilrosun en de afwezige Karim Rekik heeft voor de tweede week op rij hard uitgehaald: stadgenoot Union Berlin droop met liefst 4-0 af in het Olympiastadion.

Voor rust werd er niet gescoord, al kregen beide ploegen prima kansen. Vedad Ibisevic en Matheus Cunha kwamen namens de gastheren oog in oog met doelman Rafal Gilkiewicz, maar slaagden er niet in om de Pool te passeren. Aan de andere kant kwam Robert Andrich het dichtst in de buurt van een treffer: zijn vrije trap leek onderweg naar de kruising, maar scheerde rakelings langs het aluminium en eindigde op het dak van het doel.

Kort na rust brak Hertha de wedstrijd alsnog open en scoorde het meteen – net als zaterdag in Hoffenheim – tweemaal in één minuut. Ibisevic kopte binnen uit een puntgave voorzet van Marvin Plattenhardt en gaf daarna de assist op Dodi Lukebakio, die Gilkiewicz omspeelde en afrondde: 1-0 en 2-0. Nog binnen het uur werd het zelfs 3-0 door Matheus Cunha: de Braziliaan zette de aanval op, kreeg de bal terug van Ibisevic en schoof de bal in de verre hoek.

De race was gelopen en Dilrosun mocht een kwartier voor tijd ook invallen. Kort nadat hij binnen de lijnen werd gebracht, viel doelpunt nummer vier: Dedryck Boyata kopte een hoekschop van Plattenhardt binnen. Hertha is na de klinkende zege zo goed als gevrijwaard van degradatiezorgen en mag misschien zelfs aan Europees voetbal denken: Die Alte Dame zet stadgenoot Union op vier punten en neemt de koppositie in het rechterrijtje over van 1. FC Köln.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws