Kritiek op Botman gepareerd: 'Drie jaar geleden speelde Sánchez ook bij Ajax'

Kritiek op Botman gepareerd: 'Drie jaar geleden speelde Sánchez ook bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 09:57zo 24-05-2020 om 09:57

Hicham Faik is enthousiast over de kwaliteiten van Sven Botman, die komend seizoen voor zijn kans wil gaan bij Ajax. De middenvelder van sc Heerenveen vraagt zich wel af hoeveel kans de twintigjarige verdediger maakt op een basisplaats in Amsterdam.

"Laat ik ermee beginnen dat ik het voor hem hoop", zegt Faik bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Sven is echt een jongen met veel kwaliteit, alleen als Daley Blind blijft... Dan wordt het een serieuze concurrentiestrijd. Maar goed, je weet nooit hoe zo'n seizoen loopt."

Faik speelde dit seizoen met Botman samen bij Heerenveen en is het niet eens met de kritiek dat de mandekker voetballend tekort komt voor Ajax. "Ik heb hem dagelijks meegemaakt, dus ik denk dat ik wel een mening kan hebben over hem. Ik denk dat hij wel echt de kwaliteiten heeft om in elk geval bij een topclub in Nederland te spelen. Als hij z'n spel maar durft te spelen."

"Drie jaar geleden speelde Davinson Sánchez ook bij Ajax en dat was ook niet de beste voetballer en die ging ook naar Tottenham Hotspur", besluit Faik.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Botman slagen bij Ajax?

(2120 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws