Borussia Dortmund voldoet aan plicht en mag nog hopen op landstitel

Borussia Dortmund voldoet aan plicht en mag nog hopen op landstitel

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 20:21za 06-06-2020 om 20:21

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 23:28za 06-06-2020 om 23:28

Borussia Dortmund mag nog blijven hopen op de Duitse landstitel. De nummer twee van de Bundesliga boekte thuis een nipte zege op Hertha BSC: 1-0. Het is de eerste nederlaag van Bruno Labbadia als trainer van Hertha.

Javairô Dilrosun kreeg van Labbadia een basisplaats, maar de Nederlander moest al na een half uur worden vervangen vanwege een blessure. Alexander Esswein kwam in zijn plaats. Beide ploegen deelden in de eerste helft wat speldenprikjes uit, maar grote kansen werden niet gecreërd.

De tweede helft was het aanzien meer waard. Dortmund zette aan, maar haalde de trekker niet over. Jadon Sancho kreeg van een meter of vijf dé kans om 1-0 te maken, echter miste hij voor open doel. Esswein schoot namens Hertha vervolgens maar net naast. De openingstreffer viel na een klein uur. Een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Emre Can, die de bal keurig in de hoek plaatste.

Labbadia bracht Krysztof Piatek, maar hij kon het verschil niet maken. Dortmund had daarna pech in de afronding en miste een aantal kansen. De achterstand op koploper Bayern München is zeven punten. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in Duitsland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws