Botman als 'nieuwe Virgil van Dijk': 'Zijn top ligt hoger dan de bank van Ajax'

Botman als 'nieuwe Virgil van Dijk': 'Zijn top ligt hoger dan de bank van Ajax'

08-06-2020 14:32 Laatste update: 14:44
67

Henk Spaan vindt Sven Botman te goed voor de bank van Ajax. De columnist begrijpt heel goed dat Atalanta Bergamo de verdediger komende zomer wil kopen en trekt de vergelijking met Virgil van Dijk.

'Sinds hij in 2017 ongeveer in zijn uppie de Future Cup won, houdt Europa hem in de gaten', schrijft Spaan in Het Parool over Botman. 'Het is niet voor niets dat Atalanta belangstellend is: topscouting. Watford meldde zich in december al en Franse media noemen zijn naam.'

Wedden

Meer odds

Spaan sluit niet uit dat Botman een traject als Van Dijk gaat bewandelen. 'Wordt Botman de nieuwe Virgil van Dijk? Hij heeft een goed linkerbeen, inzicht en kopt aanvallend als Virgil. Hij is typisch zo’n voetballer met de potentie van gestage groei. Waar zijn top ligt is onvoorspelbaar, in elk geval hoger dan bij Ajax op de bank. Bij Heerenveen speelde hij alles, met twee goals en vier assists. Hoe goed moet een Ajax-verdediger eigenlijk zijn?', aldus de columnist.

Botman speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen en meldt zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Ajax, waar hij een nieuw contract heeft getekend tot medio 2023.