Riquelme (links) in zijn Villarreal-tijd met ex-ploeggenoot Phillip Cocu

Riquelme-verwijt voor Van Gaal: 'Omdat hij een imbeciel als trainer had'

Riquelme-verwijt voor Van Gaal: 'Omdat hij een imbeciel als trainer had'

26-06-2020 18:40
54

Hristo Stoichkov is op zijn zachtst gezegd geen liefhebber van Louis van Gaal. De Bulgaarse Ballon d'Or-winnaar van 1994 neemt het Van Gaal kwalijk dat Juan Román Riquelme nooit tot wasdom kwam bij FC Barcelona.

De Argentijnse nummer 10 was later in zijn carrière de vedette bij Villarreal, Boca Juniors en de nationale ploeg, maar zijn verblijf bij FC Barcelona bleef beperkt tot één seizoen: in 2002 arriveerde Riquelme samen met Van Gaal in Camp Nou, één jaar later vertrok hij naar Villarreal. "Waarom hij het niet redde bij Barcelona? Omdat hij een imbeciel als Van Gaal als trainer had", laat Stoichkov desgevraagd weten bij het Argentijnse medium Radio Impacto de Córdoba.

Wedden

Meer odds

Volgens Stoichkov werd Riquelme totaal verkeerd gebruikt door Van Gaal. "Ik genoot van zijn doelpunten, zijn spel, zijn passes. Maar als iemand probeert om een appel in een druif te veranderen... Dat kan gewoon niet, onmogelijk", doelt hij op Van Gaal, met wie hij tussen 1997 en 1998 al samenwerkte in Camp Nou. De twee hadden niet bepaald een klik. "Ik heb geleden onder hem. Toen hij de kleedkamer binnenkwam, zei hij dat er een hoop Cruijffisme in de club was. Toen dacht ik: wie is Johan en wie ben jij dan? Een groter verschil was bijna niet denkbaar", sneert de Bulgaar.