'Overmars vond dat het moest donderen bij Ajax en verwachtte dat niet van Ten Hag'

'Overmars vond dat het moest donderen bij Ajax en verwachtte dat niet van Ten Hag'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 19:32di 07-07-2020 om 19:32

Het toevoegen van Winston Bogarde aan de technische staf van Erik ten Hag bij Ajax, komt uit de koker van Marc Overmars. De directeur voetbalzaken oordeelde dat de Amsterdamse selectie behoefte had aan een 'no-nonsense-type', zo meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant besloot Overmars in maart in te grijpen bij het zwalkende elftal van Ten Hag. Daarvoor had Bogarde op de trainingen al een goede indruk gemaakt als vervanger van Christian Poulsen, die in quarantaine zat. Overmars vond dat 'het moest gaan donderen op het trainingsveld en in de kleedkamer. Iets wat hij van Ten Hag en zijn assistenten Michael Reiziger, Poulsen en Richard Witschge minder verwachtte.'

De trainingen in mei en juni overtuigden Ajax nog meer om Bogarde een nieuw, verbeterd contract tot medio 2023 voor te schotelen. Bovendien zijn de spelers zeer enthousiast. 'De ex-international wordt vanwege zijn tactische inbreng, fanatisme en directheid door de spelersgroep immers op handen gedragen', zo klinkt het.

'Bogarde scheldt spelers – als dat nodig is – ouderwets uit. En leiders als Daley Blind, Dusan Tadic, André Onana, Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar genieten van die winnaarsmentaliteit', schrijft de krant. Ook de latino's Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez en Lisandro Martínez zijn hem 'bijzonder gaan waarderen', nadat ze aanvankelijk even moesten wennen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws