'AA Gent is zeer kieskeurig en vindt David niet bij Ajax passen'

'AA Gent is zeer kieskeurig en vindt David niet bij Ajax passen'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 12:19do 09-07-2020 om 12:19

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 12:30do 09-07-2020 om 12:30

De transfersoap rond Jonathan David lijkt nog lang niet ten einde en dat ligt mede aan zijn club AA Gent. De Belgische club wil niet alleen de hoofdprijs vangen voor de aanvaller, maar is ook kieskeuring over de clubs waarmee het om de tafel gaat om te onderhandelen.

Volgens Het Nieuwsblad heeft AA Gent een 'breder plan' met David in gedachten. De Canadees moet niet alleen de duurste uitgaande transfer ooit van de Belgische competitie gaan maken, maar ook een jarenlang uithangbord voor de club. AA Gent wil David behoeden voor een 'foute keuze'.

Het Nieuwsblad meldt dat de Belgen dus niet willen meewerken aan een transfer naar pakweg Bayern München, omdat de kans op slagen daar klein is. Ook met een club die gelijkwaardig is aan Gent, gaan de Belgen niet om de tafel zitten. Het hele plaatje moet kloppen voor de Buffalo's: David's volgende club moet een in een Europese topcompetitie spelende club zijn worden die één treetje hoger dan Gent staat.

Ajax
Het vaak aan David gelinkte Ajax past volgens Het Nieuwsblad niet in het ideale beeld van Gent. 'David zou er te veel beschouwd worden als de vervanger van de naar Chelsea vertrokken Hakim Ziyech, terwijl hij in een systeem met één nummer tien achter één spits niet kan uitblinken', is volgens Het Nieuwsblad de gedachtegang bij Gent. Om diezelfde reden liet directeur voetbalzaken Marc Overmars onlangs weten niet meer geïnteresseerd te zijn in David.

Een bod van Freiburg werd afgewezen omdat die club niet goed genoeg zou zijn en ook FC Porto paste niet in het plaatje. Ondertussen zijn ook Duitse subtoppers en het Franse Lille geïnteresseerd in de man die Gent dertig tot 35 miljoen euro moet opleveren. Het management van David vindt twintig miljoen euro een mooie prijs.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws