'Drie Eredivisie-clubs in de race om handtekening Zweeds international Dagerstal'

'Drie Eredivisie-clubs in de race om handtekening Zweeds international Dagerstal'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 15:45do 09-07-2020 om 15:45

De kans is groot dat Zweeds international Per Filip Dagerstal volgend seizoen in de Eredivisie actief is. AZ, FC Twente en Vitesse hebben belangstelling in de centrumverdediger.

Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. IFK Nörrkoping, de huidige club van Dagerstal, weet dat het de verdediger niet langer binnenboord kan houden en de Nederlandse clubs willen toeslaan. FC Groningen had in het verleden ook interesse in Dagerstal, maar geeft de voorkeur aan een terugkeer van Ko Itakura.

De vraag is niet of, maar wanneer de verdediger van Nörrkoping vertrekt uit zijn geboorteland. Het contract van Dagerstal loopt na dit kalenderjaar af, waardoor hij in januari gratis op te halen is. Bij een transfer in de zomer kan Nörrkoping nog wat verdienen aan Dagerstal, maar de club lijkt niet van plan om daaraan mee te werken. Nörrkoping strijdt nog om het kampioenschap in Zweden en ziet Dagerstal als een belangrijke pion.

Dagerstal zelf hoopt wel deze zomer te vertrekken uit Zweden. De verdediger kwam tot nu toe twee keer in actie voor Zweden en speelde meer dan honderd wedstrijden in het shirt van Nörrkoping.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws