'Twente gaat voor Nederlands jeugdinternational en bespreekt huurdeal met Everton'

'Twente gaat voor Nederlands jeugdinternational en bespreekt huurdeal met Everton'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 20:17do 09-07-2020 om 20:17

FC Twente heeft zich bij het Everton van Marcel Brands gemeld om een mogelijke huurtransfer van Nathan Markelo te bespreken. De Nederlands jeugdinternational moet in Enschede de nieuwe rechtsback worden.

Dat meldt TC/Tubantia. Markelo (21) staat al sinds 2017 onder contract bij Everton en zijn contract werd onlangs nog met twee jaar verlengd. Een basisplaats in het eerste elftal zit er echter nog niet in voor Nederlander. Jan Streuer, technisch directeur van Twente, wil gebruik maken van deze situatie en hem op huurbasis naar de Grolsch Veste halen. 

Marcel Brands, de technisch directeur van Everton, wil dat Markelo volgend seizoen speelminuten gaat maken op het hoogste niveau. Een huurtransfer is voor de ploeg uit Liverpool dan ook bespreekbaar.

Markelo doorliep net als een andere Twente-aanwinst, Gijs Smal, zijn jeugdopleiding bij Volendam. Hij stapte vervolgens in 2017 over naar Everton, waar hij zijn wedstrijden speelde in Everton O23. Markelo maakte al meerdere keren zijn opwachting in het eerste elftal van de club, maar dat was tijdens vriendschappelijke wedstrijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws