'PSV zal het nooit helemaal goed doen en niet iedereen tevreden kunnen stellen'

'PSV zal het nooit helemaal goed doen en niet iedereen tevreden kunnen stellen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 11:17vr 10-07-2020 om 11:17

PSV wil aan de hand van data-analyses zoveel mogelijk toeschouwers verwelkomen als mogelijk is wanneer het Eredivisie-seizoen weer begint. In een protocol van de KNVB wordt gesteld dat stadions komend seizoen voor maximaal 35 procent gevuld kunnen worden. 

Het Philips Stadion is door de KNVB aangewezen als zogenaamd 'fieldlab', waarin technologische ontwikkelingen worden getest. Zo bekijkt de club aan de hand van data-analyse hoe het stadion het best gevuld kan worden, meldt het Eindhovens Dagblad. De club uit Eindhoven heeft tot nu toe echter meer seizoenskaarten verkocht dan er qua capaciteit mogelijk is na inachtneming van de coronamaatregelen. "De club zal het nooit helemaal goed kunnen doen en niet iedereen tevreden kunnen stellen", stelt Harrie Timmermans, voorzitter van Supportersvereniging PSV. "Onze supporters kennende, zullen ze daar best begrip voor hebben."

Dat er geen uitsupporters welkom zijn, vindt Timmermans wel apart. "Dat je dat bij risicowedstrijden doet, valt heel goed te begrijpen. Daar zit altijd meer druk op. Bij het gros van de duels in de Eredivisie gebeurt nooit wat en is het denk ik prima mogelijk om ook een aantal uitfans toe te laten, al zal de hoeveelheid verplaatsingen wellicht de reden zijn om het niet te doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws