'Nederlaag Chelsea dubbele streep door de rekening: Havertz wil Champions League'

'Nederlaag Chelsea dubbele streep door de rekening: Havertz wil Champions League'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 10:55zo 12-07-2020 om 10:55

De afstraffing van Chelsea bij Sheffield United kan om meerdere redenen weleens heel duur blijken te zijn. Het Champions League-ticket staat namelijk op de tocht voor de Londenaren en dat heeft gevolgen voor de transfer van Kai Havertz. Dat meldt BILD.

De 21-jarige spelmaker was dit seizoen de grote man bij Bayer Leverkusen met twaalf goals en zes assists in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz greep op de valreep echter naast Champions League-voetbal. Daardoor wil Havertz deze zomer vertrekken bij Die Werkself. De Duitse international hoopt komend seizoen op het hoogste podium te schitteren.

Bayern München is niet van plan om deze zomer diep in de buidel te tasten voor Havertz, waardoor Chelsea en Real Madrid overbleven als kandidaten. Ook de Spaanse grootmacht lijkt door de coronacrisis echter voorzichtig met het geld om te gaan. De Premier League-topclub ligt dan ook op poleposition. Althans, als de ploeg van manager Frank Lampard zich plaatst voor de Champions League.

Om Havertz te overtuigen is het cruciaal dat Chelsea deelneemt aan het miljardenbal, benadrukt BILD. De 3-0 nederlaag bij Sheffield is dan ook een forse streep door de rekening. Nummer vier Leicester City en nummer vijf Manchester United kunnen The Blues nu passeren op de ranglijst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws