AZ is KNVB 'spuugzat': Zeist bestaat voor Alkmaar niet meer

AZ is KNVB 'spuugzat': "Zeist bestaat voor Alkmaar niet meer"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 14:59ma 13-07-2020 om 14:59

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 15:05ma 13-07-2020 om 15:05

Het komt niet meer goed tussen AZ en KNVB-directeur Eric Gudde. Dat zegt NOS-commentator Jeroen Elshoff. AZ-juridisch adviseur Karim Aachboun noemde Gudde onlangs in een interview een 'leugenaar'.

AZ is niet te spreken over de manier waarop de KNVB en Gudde de Eredivisie hebben afgesloten en over het feit dat men in Zeist niet wilde ingaan op het argument van de Alkmaarders dat zij recht hebben op het directe Champions League-ticket. "Zeist bestaat voor Alkmaar niet meer. Zolang Eric Gudde daar zit, komt het nooit meer goed", zegt Elshoff in de NOS Voetbalpodcast. "In Alkmaar zijn ze Zeist meer dan spuugzat en willen ze er eigenlijk niets meer mee te maken hebben. Dit is gewoon een oorlogsverklaring." AZ kwam eerder als enige club al niet naar de ledenvergadering van de KNVB.

De club dreigt een spoedzaak bij het CAS aan te vragen als AZ op 3 augustus, bij de definitieve UEFA-verdeling van de Europese tickets, niet het directe Champions League-ticket krijgt. Commentator Jan Roelfs begrijpt wel waarom men in Alkmaar blijft procederen. "Daarmee schep je wel een klimaat voor overleg met Ajax om vanuit een gentlemen's agreement een deel van de Ajax-inkomsten naar Alkmaar te krijgen. Dat zou ik van de kant van Ajax moreel gezien ook normaal vinden, ik zou als ik Ajax was die hand wel gaan uitsteken. Hoe langer AZ procedeert, hoe dichter je Ajax aan de onderhandelingstafel krijgt. Maar misschien is dat wishful thinking voor AZ."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws