Sparta haalt Nigeriaanse doelman uit Düsseldorf: 'Dank je, alsjeblieft, hagelslag'

Sparta haalt Nigeriaanse doelman uit Düsseldorf: 'Dank je, alsjeblieft, hagelslag'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 09:18di 14-07-2020 om 09:18

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 09:44di 14-07-2020 om 09:44

Sparta haalde maandag met Maduka Okoye een nieuwe doelman binnen. De enkelvoudig international van Nigeria komt over van Fortuna Düsseldorf, moet gaan concurreren met Benjamin van Leer en kijkt uit naar zijn verblijf op Het Kasteel.

Okoye werd eind mei door VoetbalPrimeur gespot op Spangen en heeft anderhalve maand later een tweejarig contract ondertekend, met een optie voor nog eens twee seizoenen. "Ik denk dat dit de beste stap is voor mij, met het oog op de toekomst", vertelt hij aan de Sparta-kanalen. "Om hier mijn volgende stappen te zetten. Ik kan niet wachten om te beginnen met the guys."

De in Düsseldorf geboren sluitpost met Nigeriaanse roots hoopt binnenkort zijn verhuizing naar Rotterdam af te ronden. "Ik ben er voor de gesprekken al geweest, maar ik heb al vaker gehoord hoe mooi de stad is", aldus Okoye, die niet veel problemen verwacht met het aanpassen in zijn nieuwe leefomgeving. De doelman kent al een aantal Nederlandse woorden. "Oranje boven, voor het nationale team. Dank je wel, alsjeblieft, hagelslag. Maar dat zal ik niet eten voor mijn ontbijt, geen zorgen, haha."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws