Opnieuw reservebeurt voor De Jong: twee keepers en drie veldspelers op Barça-bank

Opnieuw reservebeurt voor De Jong: twee keepers en drie veldspelers op Barça-bank

19-07-2020 16:09
27

Frenkie de Jong is als reserve begonnen aan de laatste wedstrijd van FC Barcelona in het Primera División-seizoen. De Catalanen hebben een bijzonder krappe selectie en kunnen tegen Deportivo Alavés slechts vijf spelers op de bank zetten, onder wie twee keepers.

Júnior Firpo, Gerard Piqué en Ivan Rakitic liepen tijdens de 1-2 nederlaag tegen Osasuna tegen een schorsing aan, terwijl Barça ook met een handvol geblesseerden kampt. De binnenkort naar Juventus vertrekkende Arthur Melo is bovendien niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

De Jong speelde tegen Osasuna weer tien minuten mee, nadat hij ruim één maand afwezig was wegens blessureleed. Tegen Alavés begint hij wederom op de bank. De middellinie wordt gevormd door Arturo Vidal, Sergio Busquets en Riqui Puig. Aangezien reservedoelman Neto de kans krijgt, zit Marc-André ter Stegen op de bank, net als derde keeper Arnau Tenas. Trainer Quique Setién kan slechts drie veldspelers in laten vallen: De Jong, Nélson Semedo en Martin Braithwaite.

Voor zowel Alavés als Barcelona staat niets meer op het spel. De Blaugranas zijn echter nog niet klaar dit seizoen: op zaterdag 8 augustus volgt het Champions League-treffen met Napoli.