Dubbel hoofdrol voor De Vrij: Inter samen met Atalanta de Champions League in

19-07-2020 23:39 Laatste update: 23:44
4

De Champions League-race in de Serie A is vier speelronden voor het einde al bijna beslist. Internazionale heeft zichzelf én Atalanta Bergamo een goede dienst bewezen met een 2-2 tegen AS Roma: Stefan de Vrij greep voor rust een dubbele hoofdrol.

De eerste helft eindigde namelijk in 1-1 en de Oranje-international gaf tot twee keer toe het laatste zetje. Na een kwartier spelen klopte hij zijn tegenstanders op waarde in de lucht en kopte hij de Nerazzurri op een 0-1 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft ging een inzet van Leonardo Spinazzola via de rechtervoet van De Vrij tegen de touwen: 1-1. De VAR nam uitgebreid de tijd om een vermeende overtreding op Lautaro Martínez te bekijken, maar gaf uiteindelijk groen licht.

Na een uur spelen moest De Vrij nog eens het hoofd buigen: Edin Dzeko werkte de bal in de kluts voorbij zijn tegenstander uit Ouderkerk aan den IJssel, Henrikh Mkhitaryan schoot de 2-1 binnen. Die stand bleef lange tijd op de borden staan, maar Internazionale kreeg in de slotfase nog een penalty. Spinazzola wilde de bal wegschieten, maar trapte lomp door op Victor Moses: Romelu Lukaku zorgde vanaf de stip voor 2-2.

Na de remise tussen de nummer vijf en de nummer twee kunnen Inter en Atalanta niet meer ingehaald worden door AS Roma. Nummer vier SS Lazio staat elf punten voor op de stadgenoot en kan zich maandag tegen Juventus definitief plaatsen voor de Champions League.