'Dilemma voor Barça én Ter Stegen: operatie nodig, met cruciaal seizoen op komst'

'Dilemma voor Barça én Ter Stegen: operatie nodig, met cruciaal seizoen op komst'

25-07-2020 17:42
41

FC Barcelona zit met een probleem: Marc-André ter Stegen is naar alle waarschijnlijkheid niet beschikbaar voor de Champions League-ontknoping óf een aanzienlijk deel van het komende seizoen. De Duitse sluitpost kampt met klachten aan de patellapees in zijn knie en moet vermoedelijk geopereerd worden.

Ter Stegen en de club twijfelen volgens AS over een geschikt moment voor een eventuele operatie, die een revalidatie van drie à vier maanden tot gevolg zou hebben. Als de 28-jarige sluitpost op korte termijn al onder het mes gaat, kan hij in augustus niet meespelen in de Champions League. Mocht de operatie ná de Champions League-campagne ingepland worden, moet hij een groot deel van het komende seizoen missen. En als Ter Stegen niet geopereerd wordt, loopt hij het risico dat de knieklachten aanhouden of zelfs verergeren.

Wedden

Meer odds

Een extra complicerende factor is het cruciale seizoen dat voor de deur staat. Ter Stegen zal wekelijks moeten keepen om in vorm te blijven voor het uitgestelde EK, dat in 2021 gespeeld wordt. Bovendien is hij al langere tijd met Barça in gesprek over contractverlenging. Mocht hij voor langere tijd in de lappenmand zitten, dan lijkt de kans minder groot dat de club tegemoet wil komen aan zijn financiële wensen.

Barcelona sloot het Primera División-seizoen op zondag 19 juli af: Ter Stegen werd tegen Deportivo Alavés al gespaard, ten faveure van reservekeeper Neto. Op zaterdag 8 augustus wacht het Champions League-treffen met Napoli.