Ten Hag: 'We hebben er niets van geleerd, het wordt vele malen erger dan voorheen'

Ten Hag: 'We hebben er niets van geleerd, het wordt vele malen erger dan voorheen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 14:15zo 02-08-2020 om 14:15

Ajax-trainer Erik ten Hag geeft toe dat de gedwongen rustpauze zijn sleutelspelers niet slecht uitkwam. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar was er voldoende tijd om de batterijen op te laden, maar de vreugde daarover is van korte duur.

"Onze spelers hebben er absoluut baat bij gehad", zegt Ten Hag over de maandenlange pauze voor de Ajacieden tegen Ajax Life. "Die jongens waren zo overbelast en hebben lange tijd op de toppen van hun tenen gelopen."

Tegelijkertijd uit Ten Hag een waarschuwing. "We hebben er niets van geleerd." Zo wordt het komende Eredivisie-seizoen in kortere tijd afgewerkt en wacht in september eerst nog een reeks van drie interlands. "Vanaf september is het schema tjok-, tjok en tjokvol. De belasting wordt vele malen erger dan voorheen, want er zit niet eens winterstop in het schema."

Het scheelt wel dat Ajax eindelijk eens een rustige aanloopfase kent. Als Olympique Lyon of Napoli niet de Champions League wint in augustus, dan mogen de Amsterdammers meteen naar de groepsfase van het miljardenval. "We moesten voorheen wat meer forceren. Je moest direct resultaten halen, anders was het over en uit in een voorronde. Om dat te bereiken, hebben we soms processen doorgedrukt terwijl je het liever anders zou doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws