'Als spits van het eerste was ik niet heel erg blij dat Huntelaar naar Ajax kwam'

'Als spits van het eerste was ik niet heel erg blij dat Huntelaar naar Ajax kwam'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 19:27wo 12-08-2020 om 19:27

Markus Rosenberg denkt met weemoed terug aan zijn periode bij Ajax. De Zweed speelde een jaar samen met Klaas-Jan Huntelaar, die hem uiteindelijk uit de spits verdrong. Een terechte beslissing, zo zegt Rosenberg.

De 37-jarige Zweed, die onlangs stopte als voetballer, was onder de indruk van de woensdag jarige Huntelaar. "Als spits van het 1e was ik niet super happy dat Klaas naar Ajax kwam", herinnert Rosenberg zich op de website van Ajax. "Maar eigenlijk was hij een betere nummer 9 dan ik. Hij kwam vaak tot scoren, vaker dan ik, dus verhuisde ik naar de linkerflank, waar ik veel beter uit de verf kwam."

Op de training zag Rosenberg met eigen ogen hoe Huntelaar hem uit de basis speelde. De vele doelpunten van 'The Hunter' staan de gewezen aanvaller nog bij. "In het begin was Klaas verlegen – net als alle nieuwe jongens. Hij was wat stil, maar zijn scorend vermogen was tijdens trainingen wél direct merkbaar: met links, met rechts, hoog, laag, het lukte hem allemaal.

Huntelaar en Rosenberg zijn met 37 jaar allebei even oud, maar de Zweed stopte een half jaar geleden met voetballen. "Of 37 jaar oud is voor een spits? Ach ja, het is maar een getal. Zelf stopte ik een jaar geleden ook op mijn 37e, terwijl ik nog topfit was. Ik kon nog presteren op hoog niveau, maar ik voelde dat mijn lijf klaar was met voetballen. Dat laatste geldt niet voor Klaas en dat is alleen maar mooi."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws