Gerbrands doet onthulling: 'PSV heeft letterlijk bij hem op de stoep gelegen'

Gerbrands doet onthulling: 'PSV heeft letterlijk bij hem op de stoep gelegen'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 15:09do 13-08-2020 om 15:09

PSV-directeur Toon Gerbrands kan zijn geluk niet op: de komst van Roger Schmidt is wat hem betreft een lot uit de loterij. De Eindhovense club heeft er alles aan gedaan om de Duitse trainer te overtuigen.

"Wij geloven in de werkwijze, anders hadden we hier niet gezeten", vertelt Gerbrands aan Voetbal International. "Mensen hebben niet door dat hij echt overal heen kon. Grotere competities, waar hij veel meer kon verdienen. Maar we hebben elkaar gevonden."

Op het moment dat PSV beet dacht te hebben, liet de club niet meer los. In maart werd Schmidt gepresenteerd in Eindhoven. "Wij hebben letterlijk bij hem op de stoep gelegen. De slag om het geld konden wij niet winnen. Maar wel met ons verhaal."

"Schmidt zei direct: Ik wil voor de prijzen spelen. Dat kan niet als je in de middenmoot van Engeland gaat werken, maar wel bij een club als PSV. Hij werd enthousiast van ons verhaal, de faciliteiten en het spelerspotentieel. De start is wat mij betreft veelbelovend."

Schmidt was eerder werkzaam bij Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. Vorige week leidde hij zijn eerste trainingskamp als trainer van PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws