Ajax met Tagliafico en Antony in de basis tegen oude liefde van Ten Hag

Ajax met Tagliafico en Antony in de basis tegen oude liefde van Ten Hag

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 17:43do 13-08-2020 om 17:43

Laatste update: donderdag 13 augustus 2020 om 18:14do 13-08-2020 om 18:14

Nicolás Tagliafico is terug in de basis bij Ajax. De Argentijnse linksback was in de oefenwedstrijd tegen RKC (6-1) nog bankzitter, maar donderdagavond tegen FC Utrecht start hij vanaf het begin. Ook Antony maakt het duel vanaf de aftrap mee.

Dat Ajax-trainer Erik ten Hag een basisplaats in petto heeft voor Tagliafico wijst erop dat er vooralsnog geen transferperikelen spelen rond de Argentijn. De afwezigheid van de linkspoot tegen RKC leek erop te duiden dat de Amsterdammers geen risico wilden nemen, maar Tagliafico start tegen FC Utrecht wel in de basis. Lisandro Martínez, die tegen RKC de positie links achterin innam, begint nu op de bank.

Ook Antony, die tegen RKC in de rust inviel en twee keer scoorde, mag het deze keer vanaf de aftrap proberen. De Braziliaanse aanvaller, door Ajax voor ongeveer negentien miljoen euro overgenomen van Sao Paulo, vormt een voorhoede met Noa Lang en Quincy Promes. Perr Schuurs krijgt weer de kans om zich op de positie rechts centraal achterin, naast Daley Blind, te profileren als opvolger van Joël Veltman. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Mohammed Kudus en David Neres zijn er (nog) niet bij.

FC Utrecht, geleid door trainer John van den Brom, grijpt de wedstrijd tegen Ajax aan om wat uit te proberen. Zo staan Mark Pabai en Davy van den Berg in de basisopstelling. Verder vormen Emil Bergström en Justin Hoogma het centrale duo, staan Adrián Dalmau en Gyrano Kerk voorin en is er ook een basisplaats voor Bart Ramselaar, Sean Klaiber, Simon Gustafson, Mark van der Maarel en Thijmen Nijhuis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws