Perez pakt 'jankerd' van Ajax aan: Met een VAR is dit een rode kaart

Perez pakt 'jankerd' van Ajax aan: "Met een VAR is dit een rode kaart"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 07:16vr 14-08-2020 om 07:16

Nicolás Tagliafico is donderdagavond in de gewonnen oefenwedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht (5-1) ontsnapt aan een rode kaart. Dat stelt Kenneth Perez. De Argentijnse linksback werd aangepakt door Gyrano Kerk en leek vervolgens na te trappen.

In de Johan Cruijff Arena was geen VAR aanwezig. Gelukkig voor Tagliafico, aldus Perez. Het incident ontging scheidsrechter Dennis Higler. "Dit heeft Tagliafico wel vaker", zegt Perez bij FOX Sports over het natrappen van Tagliafico. "Hij is eigenlijk best wel een jankerd voor iemand met zijn eigen harde spel. Ik zie hem heel vaak rollen en doen..."

"Je kunt misschien zeggen dat dat het Zuid-Amerikaanse in hem is, maar het is niet heel leuk. Met een VAR is dit een rode kaart", stelt de Deense analist. "Het zit in zijn spel opgesloten. Nu praat niemand erover, behalve wij dan. Met een VAR was dit gewoon rood geweest."

Ajax versloeg FC Utrecht donderdagavond met 5-1 door een hattrick in de eerste helft van Zakaria Labyad. Tagliafico en Noa Lang maakten de andere goals voor de Amsterdamse club. In de Johan Cruijff Arena zaten voor het eerst dit seizoen toeschouwers, zo'n 2.800.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws