Update: 'FC Utrecht heeft definitief beet: Mahi terug naar de Eredivisie'

Update: 'FC Utrecht heeft definitief beet: Mahi terug naar de Eredivisie'

17-08-2020 16:24 Laatste update: 16:22
101

FC Utrecht gaat zich versterken met Mimoun Mahi. Dat meldt RTV Utrecht. De ex-aanvaller van Sparta en FC Groningen komt over van het Zwitserse FC Zürich.

Mahi ondertekent maandag een driejarig contract in Stadion Galgenwaard, klinkt het. De komst van de 26-jarige aanvaller hangt al weken in de lucht. Mahi maakte vorig jaar de overstap van FC Groningen naar FC Zürich. In dienst van de Zwitserse club speelde hij achttien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Wedden

Meer odds

FC Utrecht wil komend seizoen de aanval openen op de traditionele top-drie en versterkte zich deze zomer al met Justin Hoogma (weer gehuurd van Hoffenheim), Django Warmerdam (transfervrij van FC Groningen) en Daniel Arzani (gehuurd van Manchester City). Daarnaast is de club bezig met Jan Paul van Hecke en Eljero Elia.

Mahi liet eind april nog aan het Algemeen Dagblad weten dat hij 'goed zit' in Zwitserland. "Zürich is een rustige, schone stad. Het enige nadeel is wel dat alles vrij duur is hier. De Zwitserse franken vliegen uit mijn portemonnee, haha." Zijn contract bij Zürich loopt tot medio 2022.

Update: FC Utrecht heeft Mimoun Mahi definitief binnen, melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. De aanvaller tekent in de Domstad waarschijnlijk voor vier seizoenen. Utrecht kondigt de komst van Mahi maandag nog aan, zo is de verwachting.

Elia moet de volgende aanvallende versterking worden van Utrecht. De aanvaller is gecharmeerd van het plan dat de club hem voorgeschoteld heeft, maar er zijn meerdere geïnteresseerde clubs.